Jaunbērzes traģēdijā cietušais vīrietis pārvests uz Stradiņa slimnīcu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Miļūna / LETA

Jaunbērzes traģēdijā cietušais vīrietis otrdien pārvests uz Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu, pavēstīja Dobeles un apkārtnes slimnīcas vadītājs Juris Bogužs.

Cietušā vīrieša stāvoklis vēl arvien ir smags un nepieciešami papildu izmeklējumi, tāpēc viņš pārvests uz Rīgu.

Jau vēstīts, ka piektdienas pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada Jaunbērzes pagasta, kur zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes izplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki. Vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā, tostarp viens 36 gadus vecs vīrietis smagā stāvoklī.

Tāpat ziņots, ka traģēdijā cieta arī 10 gadus vecā zēns un 13 gadus veca meitene, kuru veselības stāvoklis ir stabils, bet viņi turpina ārstēšanos Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Slimnīcas pārstāvjiem pašlaik grūti prognozēt, kad viņi varētu tikt izrakstīti no slimnīcas.

Valsts vides dienestā (VVD) skaidroja, ka gāzes noplūde notika, jo sabojājās pretvārsts uz vada, pa kuru no mēslu starpkrātuves pārsūknē šķidrmēslus. Kūtsmēsliem atrodoties slēgtā telpā, tajā veidojoties dažādas gāzes, no kurām galvenās ir metāns, amonjaka emisijas un sērūdeņradis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu