Otrdien ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 23 ugunsgrēki, kuros cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Deviņi ugunsgrēki dzēsti novados, desmit - Rīgā, bet četri - citās pilsētās.

Plkst. 10.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Koku ielu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī ir piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēkā cieta apmēram 88 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem. Glābēji viņu nodeva mediķiem.

Plkst.13.32 ugunsdzēsēji steidzās uz Ciblas novada Ciblas pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 50 kvadrātmetru platībā, turklāt uguns posta arī šķūni 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 80 gadus vecs vīrietis, kurš bija guvis apdegumus un tika hospitalizēts.

Savukārt platības ziņā lielākais ugunsgrēks aizvadītajā diennaktī izcēlās Jelgavā, Dambja ielā, kur 110 kvadrātmetru platībā dega šķūnis. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.3.40, bet plkst.5.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar VUGD darbinieki arī veikuši 22 glābšanas darbus - deviņus novados, astoņus - Rīgā, bet piecus - citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 6833 ugunsgrēki, kuros cietuši 189, bet gājuši bojā 50 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu