Jūrmalā atsavina 1,8 tūkstošus litru nelikumīgas dziras

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka Jūrmalā, Kauguru mikrorajonā notiek nelikumīga alkohola tirdzniecība. Likumsargi sāka izmeklēšanu, kuras laikā aizturēja trīs personas. Tāpat tika atklāta nelikumīga alkohola ražotne, kopumā atsavināti 1823 litri nelegāli izgatavota alkohola, kā arī atklāta marihuānas audzētava ar trīs marihuānas stādiem, TVNET uzzināja Valsts policijā.

Pirms kāda laika Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicija saņēma informāciju par iespējamu nelegāli izgatavotu alkoholisko dzērienu realizāciju Jūrmalā, Kauguru mikrorajonā. Policijā tika sākts kriminālprocess un izmeklēšana. Pārbaudot operatīvo informāciju, likumsargiem izdevās noskaidrot, ka ar šo nelegālo rūpalu nodarbojas organizēta grupa trīs cilvēku sastāvā.

Otrdien, 26.jūlijā tika aizturēts grupas organizētājs - 1967.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudot vīrieša automašīnu, tajā tika atrasti un atsavināti 240 litri nelegāli izgatavota alkohola. Pēcāk aizturēts arī nelegālā alkohola tirgotājs, 1983.gadā dzimis vīrietis, pie kura atrasti un atsavināti 14 litri nelegālā alkohola.

Turpinot darbu sāktā kriminālprocesa ietvaros, tika aizturēta arī trešā iesaistītā persona, 1964.gadā dzimis vīrietis, kurš nodarbojās ar nelegālā alkohola izgatavošanu. Kratīšanas laikā likumsargi atklāja, ka 1964.gadā dzimušā vīrieša mājvietā atrodas nelegālā alkohola ražotne, kas aprīkota ar speciālu alkohola izgatavošanas iekārtu. Kopumā policisti vīrieša dzīvesvietā atrada un atsavināja 1569 litrus nelegālā alkohola, kā arī konstatēja marihuānas audzētavu ar trīs marihuānas stādiem.

1983. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš bijis sodīts, tostarp par identisku likumpārkāpumu – par nelegālu alkoholisko dzērienu realizāciju. Tāpat vīrietis iepriekš sodīts par tīšu mantas bojāšanu. Savukārt 1967.gadā un 1964.gadā dzimušie vīrieši iepriekš nav bijuši sodīti.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs uzsver: «Cīņa ar nelegālā alkohola izplatīšanu lielos apmēros ir viena no policijas prioritātēm. Šajā lietā Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicija ir ieguldījusi lielu darbu, lai atklātu un apturētu šīs noziedzīgās grupas darbību.»

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat sākts kriminālprocess par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu