Alūksnē tiesās vīrieti par vardarbīgu apiešanos pret mazgadīgu audžudēlu un viņa māti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par vardarbīgu apiešanos pret mazgadīgu audžudēlu un viņa māti.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, apsūdzība uzskata, ka pērnā gada oktobrī minētais vīrietis, būdams alkohola ietekmē, pārradās mājās, kur vērsa fizisku un psihisku vardarbību pret savu audžudēlu.

Apsūdzētais sācis necenzēti lamāt bērnu, bet pēc tam bērnam nodarījis miesas bojājumus, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi maznozīmīgiem miesas bojājumiem. Ignorējot bērna klātbūtni, vīrietis tīši lietojis fizisku vardarbību arī pret savu sievu.

Cietušajiem nodarītas gan fiziskas, gan psihiskas ciešanas, uzsver apsūdzība.

Minētais vīrietis saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas, kas nosaka, ka par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to nepilngadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu un probācijas uzraudzību.

Lieta nodota izskatīšanai Alūksnes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu