VID novērš 2,3 miljonu cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 2,31 tūkstoša kontrabandas cigarešu ievešanu no Baltkrievijas, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Šā gada 21.jūlijā Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena muitas fizisko kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka divos pusvagonos zem akmeņogļu slāņa ir noslēptas kopumā 22 kastes ar cigaretēm.

Melnā polietilēna plēvē iepakotajās kartona kastēs atradās 110 000 cigarešu «Premjer» un «NZ Gold» ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Tās pašas dienas vakarā Daugavpils preču stacijas muitas kontroles punktā tika uzsākta kontrole pusvagonam ar deklarēto kravu - bruģakmeņi. Kontroles gaitā muitas amatpersonas atklāja, ka koka kastēs zem bruģakmeņu kārtas ir noslēptas cigaretes. Kravā atradās 2 200 000 «NZ Gold» markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu