Aizdomās par vairāk nekā €130 000 piesavināšanos aiztur grāmatvedi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) šomēnes par 130 tūkstošu piesavināšanos no kādas Rīgas komercsabiedrības aizturējusi grāmatvedi, kas uzņēmumā strādājusi 20 gadus, aģentūru BNS informēja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Pašreizējā informācija liecina, ka aizdomās turamā sieviete nelikumīgās darbības veikusi vairāku gadu garumā un kopā uzņēmumam nodarījusi vairāk nekā 130 tūkstošu eiro lielus zaudējumus. Ņemot vērā, ka uzņēmuma amatpersonas nebija rūpīgi sekojušas līdzi naudas plūsmai un uzticējās savai darbiniecei, par notiekošajām mahinācijām viņi uzzināja tikai pēc vairākiem gadiem.

VP ENAP policisti šomēnes aizturēja aizdomās turamo 1963.gadā dzimušo sievieti un uzņēmumā veica kratīšanas.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajai personai šobrīd piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu