Mēģina izkrāpt naudu par pilsētas bezmaksas ūdeni no pumpja Imantā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Jūrmalas gatves galā, pie 4. autobusa galapunkta atrodas ūdens pumpis, kur ikviens var dabūt dzeramo ūdeni. Ielas iedzīvotāja Klaudija saskārusies ar nepatīkamu situāciju – no viņas par šo ūdeni pieprasīta nauda. Pie pumpja stāvējuši divi vīrieši, kuri sacījuši, ka tagad par pieclitru ūdens pudeli būšot jāmaksā viens eiro. «Rīgas ūdens» pārstāvji skaidro: ūdens ir bijis bezmaksas un tāds arī paliks, vēsta portāls riga.lv.

«Acīmredzot kāds mēģinājis vai nu nopelnīt, vai pajokot. Gadījumā, ja atkārtojas līdzīga situācija, izsauciet pašvaldības policiju,» – norādīja «Rīgas ūdens» pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Tajā pašā laikā Rīgas pašvaldības policija lūdz rīdziniekus un pilsētas viesus ne tikai zvanīt pa tālruni 110, bet arī uzņemt foto vai ierakstīt video, kuros redzami iespējamie pārkāpēji vai jokdari, un nosūtīt tās policijai ar mobilo aplikāciju palīdzību.

"Ja Rīgas pašvaldības policijas mobila aplikācija vēl nav uzinstalēta, tad to var ērti izdarīt Google Play veikalā vai iTunes. Taču

zvanīt nepieciešams uzreiz, lai iespējamos pārkāpējus varētu aizturēt uz karstām pēdām.

Un pēc policijas izsaukšanas var nofotografēt iespējamo krāpnieku, jo video un foto policijai palīdzēs kā pierādījumi.» – norādīja Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Uzņēmumam «Rīgas ūdens» visā Rīgas teritorijā pieder 10 ūdens pumpji, no kuriem jebkurš cilvēks var paņemt ūdens pilnīgi bezmaksas.

Rīgas un Jūrmalas iedzīvotāji ir iecienījuši šo ūdens ņemšanas vietu, un katru dienu pie ūdens pumpja ir manāmas vairākas automašīnas, kuru vadītāji piestājuši, lai uzpildītu vairākas piecu litru pudeles.

Ņemot vērā šī ūdens pumpja popularitāti, ir svarīgi, lai iedzīvotāji zinātu, ka sūknis vienmēr ir bijis pieejams bez maksas un arī nākotnē tam netiks noteikta izmantošanas maksa. Interesanti, ka no iedzīvotājiem dzirdēts, ka ūdens šajā vietā ir veselīgs. Reizēm iedzīvotāji tam piedēvē pat dziedniecisku spēku. Tomēr Rīgas ūdens" pārstāvis skaidro, ka šajā vietā

ūdens ir tāds pats kā visur citur - tas nāk no attīrīšanas stacijas "Daugava" un tas ir labs dzeramais ūdens, taču tas nepiemīt burvju spēks.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu