Policisti nozieguma vietā aiztur divas kabatzagles, kas spāņu tūristei nozagušas maku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Policisti otrdien nozieguma vietā aizturējuši divas kabatzagles, kas spāņu tūristei nozagušas maku, vēsta Valsts policija.

Incidents noticis pēcpusdienā Vecrīgā. Divas sievietes pienākušas pie kādas vecāka gadagājuma tūristes no Spānijas, kura tobrīd kopā ar tūristu grupu atradās ekskursijā, un no viņas mugursomas izvilkušas maku, kurā atradās nauda, dokumenti, apdrošināšanas karte un citas vērtīgas lietas. Abas kabatzagles darbojās saskaņoti - viena mākslīgi radīja drūzmu, kamēr otra atvēra sievietes mugursomu un veica minēto zādzību.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki, kas specializējas kabatzādzību apkarošanā, tieši tobrīd veica profilaktiskos pasākumus Vecrīgas teritorijā. Pamanot aizdomīgo sieviešu uzdarbošanos, policisti viņām sekoja un, redzot, ka tiek izdarīta zādzība, nekavējoties abas aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Abas aizturētās - 1966. un 1980. gadā dzimušas sievietes - jau iepriekš nonākušas policijā par tādiem pašiem noziegumiem. Sākts kriminālprocess par zādzību personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kad kundzei no Spānijas, kura pat nenojauta, ka tikusi apzagta, policisti atdeva maku ar visu tā saturu, viņa pauda lielu pārsteigumu un ļoti pateicās policistiem par operatīvo rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu