Jūrmalā par nepilngadīgo aplaupīšanu aiztur divus vīriešus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jūrmalā par nepilngadīgo aplaupīšanu aizturēti divi policijas redzeslokā iepriekš nonākuši vīrieši, informēja Valsts policijā.

Jūrmalas iecirkņa policisti otrdien, 23.augustā, plkst.9 saņēma ziņu par vīrieti, kurš aplaupīja kādu nepilngadīgu jaunieti dzelzceļa stacijā «Sloka».

Cietušais, 2001.gadā dzimušais jaunietis, policijai norādīja, ka saskāries ar šo pašu laupītāju arī pagājušajā piektdienā,

19.augustā, kad tas pats vīrietis piedraudēja nepilngadīgajam puisim ar fizisku izrēķināšanos un viņu aplaupīja. Tobrīd jaunietis policijai par notikušo neziņoja.

Sākot iespējamā vainīgā meklēšanu, likumsargi saņēma informāciju par vēl vienu līdzīgi veiktu laupīšanu.

Kāds aculiecinieks ziņoja, ka plkst.10.30 Kauguru mikrorajonā divi vīrieši aplaupīja 2002.gadā dzimušu jaunieti, piedraudot ar fizisku spēku. Policisti nekavējoties devās uz aculiecinieka norādīto vietu, kur pamanīja un aizturēja abus vīriešus.

Viens no laupītājiem bija meklētais vīrietis, kurš aplaupīja jaunieti dzelzceļa stacijā, bet viņa kompanjons bija kāds 1983.gadā dzimis vīrietis.

Abi aizturētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par laupīšanām.

Saistībā ar notikušo ir sākti divi kriminālprocesi.

Par šādiem noziegumiem – svešas kustamas mantas nolaupīšanu - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, iespējamu mantas konfiskāciju, vai ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, iespējamu mantas konfiskāciju, vai ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu