Centrāltirgū atsavina tūkstošiem nelegālo cigarešu un 10 litrus alkohola

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts policija (VP) šonedēļ Rīgas Centrāltirgū aizturēja piecus vīriešus un kopumā atsavināja desmitiem tūkstošu nelegālo cigarešu un desmit litrus alkohola, informēja VP.

Otrdien, 23.augustā, Rīgas reģiona pārvaldes policisti un Rīgas Latgales iecirkņa Kārtības policijas nodaļas policisti Rīgas Centrāltirgū veica pasākumus ar mērķi novērst akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpumus.

Likumsargi ap septiņiem no rīta Centrāltirgū aizturēja trīs vīriešus, kuri policistu ierašanās brīdī savā starpā dalīja dažādu marku cigarešu blokus.

1987.gadā dzimuša vīrieša somā tika atrasts 7400 cigarešu, 1988.gadā dzimuša vīrieša apģērbā un maisiņā atradās 4000 cigarešu, bet pie 1984.gadā dzimuša vīrieša tika atrastas 220 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

Aizturētie vīrieši jau iepriekš bija sodīti par līdzīgiem pārkāpumiem.

Visām trim aizturētajām personām tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa - par akcizējamo preču aprites noteikumu pārkāpumiem.

Tāpat otrdien

Centrāltirgū kāda tirdzniecības centra telpās atklāta nelegālo cigarešu un alkohola slēptuve.

Rīgas Latgales iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbiniekiem sadarbībā ar Rīgas Centrāltirgus apsardzi tirdzniecības centra telpās izdevās atrast un atsavināt 15 480 nelegālo cigarešu un desmit litrus alkohola. Konfiscētajam alkoholam patlaban nozīmēta ekspertīze.

Saistībā ar slēptuvē atrastajām nelikumīgajām precēm tika sāktas divas administratīvās lietvedības pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa - par akcizējamo preču aprites noteikumu pārkāpumiem, kā arī par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu vai pārvietošanu.

Aizdomās par nelikumīgajām darbībām tika aizturēti 1984. un 1958.gadā dzimuši vīrieši.

Pārbaudes laikā tiks noskaidrots, vai tautsaimniecībai ir nodarīti zaudējumi ievērojamā apmērā, par ko attiecīgi iestājas kriminālatbildība. Atbildība par Krimināllikumā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, kas izdarīts ievērojamā apmērā, iestājas, ja noziedzīga nodarījuma priekšmeta kopējā vērtība nodarījuma izdarīšanas brīdī nav bijusi mazāka par desmit minimālo mēnešalgu kopsummu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu