Krievijas pilsonim par 11 miljonu cigarešu kontrabandu Latvijā piespriesti 3,5 gadi cietumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šovasar stājies spēkā spriedums, ar kuru Krievijas pilsonim par vairāk nekā 11 miljonu kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā piespriesti trīs gadi un seši mēneši cietumā.

Tāpat viņam atņemtas tiesības divus gadus nodarboties ar komercdarbību.

Rīgas pilsētas Ziemeļu tiesa pirmajā instancē nolēma apsūdzēto sodīt ar cietumsodu. Spriedums tika pārsūdzēts, tomēr Rīgas apgabaltiesa lēma pirmās instances tiesas spiedumu atstāt negrozītu. Lai arī lieta nonāca līdz Augstākajai tiesai, tā atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību un pārbaudīt nolēmuma tiesiskumu.

Līdz ar to spriedums stājās spēkā.

Kā ziņots, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, apejot muitas kontroli, nelikumīgi Latvijā ieveda muitošanai pakļautās preces - 11 588 400 gabalus cigarešu.

Rīgas ostā no Sanktpēterburgas ostas ienāca kuģis, uz kura klāja bija konteiners, kurā atradās minētās cigaretes. Apsūdzētais, būdams to faktiskais īpašnieks, muitas darbiniecei iesniegtajos dokumentos norādīja, ka konteinerā atrodas 1159 iepakojumi ar koksnes briketēm. Muitas pārvaldes darbinieki konteineru ar tajā esošajām 11 588 400 cigaretēm izņēma.

Apsūdzētais, nelikumīgi ievedot cigaretes, tās noslēpjot no muitas kontroles un nedeklarējot, valstij radīja vairāk nekā 1 642 252 eiro zaudējumus.

Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas. Tajā paredzēta atbildība par kontrabandu lielā apmērā, par kuru var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz vienpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu