Mirušu sirmgalvi tuvnieki pēc nāves iemet ezerā, jo nebijis naudas bērēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS/LETA

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka šā gada 21.jūlijā policijā tika saņemta informācija, ka Jelgavas novadā Valgundes pagasta ezerā atrasts sievietes līķis, TVNET informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes galvenā speciāliste Ieva Sietniece.

Veicot izmeklēšanas darbības, tika noskaidrota mirušās sievietes personība, kā arī papildus tam tika noskaidrots, ka 78 gadus vecā sieviete jūlija sākumā mirusi dabīgā nāvē dzīvoklī Jūrmalā.

Mirušās sievietes vīrs un dēls finanšu trūkuma dēļ bija nolēmuši neveikt apbedīšanu, bet pēc rūpīgi izplānota plāna mātes līķi aizvest uz Valgundes pagastu un iemest ezerā.

Veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesā, par nozieguma izdarīšanu policijas darbinieki aizturēja mirušās sievietes vīru un dēlu. Abiem 1936. un 1974. gadā dzimušajiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Sākts Kriminālprocess pēc Krimināllikuma 228.panta 2.daļas «Par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu