Palielinājies noziegumu skaits, kurus pastrādājuši nepilngadīgie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apkopojot informāciju par šā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, secināms, ka palielinājies noziegumu skaits, kurus pastrādājuši nepilngadīgie, TVNET uzzināja Valsts policijā.

Izvērtējot Iekšlietu ministrijas Informācijas centra statistikas datus 2016.gada 6 mēnešos salīdzinājumā ar 2015.gada 6 mēnešu analogo periodu, vērojams reģistrēto nepilngadīgo izdarīto noziedzīgo nodarījumu skaita pieaugums.

Izvērtējot apkopoto informāciju secināms, ka 2016.gada 6 mēnešos ir vērojama tendence palielināties reģistrēto nepilngadīgo izdarīto noziedzīgo nodarījumu skaitam, savukārt samazinājies pašu nepilngadīgo personu skaits, kuras izdarīja noziedzīgus nodarījumus.

Termins «nepilngadīgais» attiecināms uz personām vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Šā gada sešos mēnešos, salīdzinājumā ar 2015.gada 6 mēnešiem, nepilngadīgie visbiežāk ir izdarījuši noziedzīgus nodarījumus pret īpašumu 78%, noziedzīgus nodarījumus, kas saistīti ar apreibinošu vielu lietošanu, iegādāšanos, glabāšanu, izgatavošanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu 5%, noziedzīgus nodarījumus pret veselību 4,9%.

Kopumā noziedzīgus nodarījumus vairākums - 94%, ir izdarījuši zēni, savukārt meitenes tikai 7%.

Secināts, ka palielinājies mazāk smago noziegumu skaits un nedaudz palielinājies kriminālpārkāpumu skaits, savukārt samazinājies smago un sevišķi smago noziegumu skaits, kurus izdarīja zēni: 15 kriminālpārkāpumus, 291 mazāk smagus noziegumus, 160 smagus noziegumus un 11 sevišķi smagus noziegumus, kā arī ir samazinājies kriminālpārkāpumu skaits un sevišķi smago noziegumu skaits, bet palielinājies mazāk smago un smago noziegumu skaits, kurus izdarīja meitenes: 2 kriminālpārkāpumus, 23 mazāk smagus noziegumus, 14 smagus noziegumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu