«Viņš bija šokā, pa muti tecēja asinis» - traģēdija uz Siguldas šosejas, kuru likumsargi varēja novērst

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Visur mētājās stikli, plastmasas atlūzas. Viens auto atradās grāvī. Tā vadītājs nebija cietis. Otrs sadragātais spēkrats bija uz ceļa. Šoferis bija iespiests atlūzās. TV3 raidījums «Bez tabu» vēsta par kādu traģisku ceļu satiksmes negadījumu, kuru policijai bija iespēja novērst, taču tas nenotika.

«Tajā brīdī viņš bija šokā. Varēja redzēt, ka šoks mijas ar pamatīgu alkohola reibumu un sāpēm. Tas, kāds viņš bija mašīnā, - viņš bija pilnīgi balts, pa muti tecēja asinis, viņš mocījās sāpēs. Avārija bija notikusi tādēļ, ka viņš aizmiga uz ceļa. Apstājās ceļa vidū, izslēdza gaismas, un otrs auto ar Krievijas numuriem kā brauca, tā iebrauca. Jo viņš nepamanīja. Otrs auto stāvēja tieši ceļa vidū, ar izslēgtām gaismām,» raidījumam «Bez tabu» telefoniski pastāstīja avārijas aculieciniece Krista. Traģiskā avārija notikusi septembra vidū.

Sigulda, pēdējais luksofors pirms izbraukšanas no apdzīvotas vietas. Tieši šajā krustojumā kāda ģimene, kura vēlā vakarā devusies uz mājām, pamanījusi kādu dīvainu automašīnu. Tās autovadītājs ignorējis to, ka luksoforā deg sarkanā gaisma, viņš aizgriezis viņiem priekšā. Ģimene, kura sapratusi, ka kaut kas nav kārtībā, apmēram ap pulksten 22:15 pirmo reizi zvanījusi uz ārkārtas tālruni 112.

Savienots ar policiju, kuri uzklausījuši stāstu un pieņēmuši informāciju. Tālāk ceļš vedis līdz Augšlīgatnei.

«Pie Līgatnes luksofora pulksten 22:37 es atkārtoti zvanīju uz 112. Man atbildēja, ka ekipāžu ir tik, cik ir. Tālāk mēs viņu redzējām vēl līdz Cēsu pagriezienam, pie Amatas kalna,» raidījumam stāstīja Jolanta, kas vairākas reizes zvanījusi policijai.

Ģimene sākusi braukt ātrāk, auto no redzesloka pazudis. Nevienu no ceļu policijas ekipāžām viņi tā arī neesot ieraudzījuši.

Raidījums devies uz Valmieru, lai tās puses likumsargiem vaicātu, kāpēc, ja signāls par dzērājšoferi ir, reakcijas nav.

«Pirmais telefoniskais zvans, zvanītāja sieviete zvanīja uz Vidzemes reģiona pārvaldes operatīvo vadības nodaļu 23:07. Tātad pats pirmais zvans saņemts. Sieviete informēja, ka pa Vidzemes šoseju virzienā uz Cēsīm brauc kāds autovadītājs, kura braukšanas stils rada aizdomas par iespējamu braukšanu reibumā. Tas bija pirmais zvans. Vienlaicīgi bija otrs zvans no vīrieša, kurš arī informēja par tādu pašu personu, par tādu pašu automašīnu. Viņš vēl tajā visā informēja, ka viņam ir izdevies apdzīt vadītāju, bet viņš arī gribēja informēt mūs, ka vadītājs ļoti bīstami brauc,» notikušo raidījumam komentēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes patruļpolicijas priekšnieks Jānis Lūks.

Atskanējis vēl trešais zvans. Vidzemes puses ceļu policijas ekipāža jau bijusi ceļā. Izrādās, ka pirmais zvans par dzērājšoferi uz ceļa pieņemts Rīgas reģionā.

Viss beidzies uz autoceļa Rīga – Sigulda – Igaunijas robežas 85. kilometrā. Automašīna, par kuru iedzīvotāji ziņoja ceļu policijai, sadūrās ar pretī braucošu automašīnu. Abus autovadītājus nogādāja Cēsu pilsētas slimnīcā. Viens no viņiem naktī no gūtajām traumām mira.

Neatbildēts paliek jautājums, ko veselu stundu darīja atbildīgie dienesti?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu