Ekonomikas policija veikusi kratīšanu audita uzņēmumā «KPMG Baltics»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Audita un konsultāciju uzņēmumā SIA «KPMG Baltics», kas ir arī bankrotējušās «Latvijas Krājbankas» administrators, notikusi kratīšana, kuru veikusi Ekonomikas policija, šovakar ziņo LTV raidījums «Panorāma».

Valsts policija kratīšanas faktu apstiprinājusi, taču neatklāj, saistībā ar kādu lietu tas noticis. «KPMG Baltics» savukārt norāda, ka tiesībsargājošā iestāde savas darbības veica pēc «KPMG Baltics» iniciatīvas ierosinātas lietas ietvaros.

Uzņēmuma pārstāvji esot rīkojušies saskaņā ar likumu, un visas procesā iesaistītās personas aktīvi palīdzējušas un sniegušas nepieciešamo informāciju. Kāpēc lietā, kas ierosināta pēc pašu sūdzībām, paši arī kratīti, uzņēmumā nevarēja atbildēt. Ņemot vērā, ka izmeklēšana vēl turpinās, plašākus komentārus «KPMG Baltics» nesniedza.

Saskaņā ar LTV ziņām lieta varētu būt saistīta ar uzņēmumu «Baltijas Aviācijas sistēmas», kura akcijas savulaik bija ieķīlātas «Latvijas Krājbankā». «Latvijas Krājbankas» administratoram un uzņēmuma pārstāvjiem bija nopietnas domstarpības par akciju pārņemšanu.

«Baltijas Aviācijas sistēmas» bija saistītas ar kādreizējo «airBaltic» prezidentu Bertoltu Fliku, bet pastarpināta saistība bija arī ar ekspremjeru Andri Šķēli un «Latvijas Krājbankas» bijušo īpašnieku Vladimiru Antonovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu