Aicinātājam pievienot Latviju ASV drošības līdzeklis nav piemērots

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Petīcijas autoram par Latvijas pievienošanu ASV krieviski rakstošā interneta ziņu portāla ves.lv bijušajam redaktoram Denisam Barteckim nekāds drošības līdzeklis nav piemērots un Drošības policija (DP) turpina sākto kriminālprocesu.

DP pārstāve Līga Pētersone TVNET paskaidroja, ka pagaidām nav zināms, kad varētu tikt pabeigta sāktā izmeklēšana un lieta nodota kriminālvajāšanas sākšanai.

Barteckis ar savu rīcību vēlējies vien rosināt diskusiju par to, ka pajokojot var saņemt pusgada cietumsodu.

Viņš TVNET savulaik norādīja, ka petīciju publicējis pēc tam, kad Maksims Koptelovs saņēma pusgada cietumsodu par to, ka aicināja Latviju pievienot Krievijai. Petīcija tika publicēta tajā pašā vietnē, izmantojot to pašu tekstu, norādot, ka tas ir joks, vienīgi valsts, kurai varētu pievienot Latviju, tika nomainīta uz ASV.

Runājot par pašu vietni, Barteckis norādīja, ka tur iespējams vākt parakstus, taču tas nav kā portālā «Manabalss» un savāktos parakstus iesniegt jebkādās institūcijās nevar. Tāpat tur var noteikt, ka, piemēram, nepieciešams savākt vien dažus parakstus par kādu ideju.

Aicinājums bija ievietots petīciju portālā «Avaaz.org» un tika norādīts, ka tas ir joks.

Iepriekš minētajā vietnē 2014.gada pavasarī tika sākta parakstu vākšana par Latvijas pievienošanos Krievijai. Par šo aicinājumu Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa Maksimam Koptelovam piesprieda pusgadu cietumā. Apsūdzētais savu vainu neatzīst un norādījis, ka tas bijis joks.

Paziņojuma teksts un piedāvājums nobalsot par šajā publikācijā ietverto ideju par pievienošanos Krievijai tika klasificēts kā publisks aicinājums likvidēt Latvijas valstisko neatkarību ar nolūku iekļaut Latviju citas valsts sastāvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu