Aiztur Zilupes novada sociālās aprūpes centru aplaupījušos jauniešus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Aizdomās par Zilupes novada Lauderu pagasta sociālās aprūpes centra aplaupīšanu policija aizturējusi vienu 1998.gadā un divus 2001.gadā dzimušus jauniešus, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, 18.septembrī Ludzas policijas iecirknī tika saņēma informācija par to, ka, iekļūstot Zilupes novada Lauderu pagasta sociālās aprūpes centra darba kabinetā, no seifa ir nozagta nauda - 255 eiro un bankas karte ar pinkodu, no kuras vēlāk noņemti 780 eiro.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess. Veicot izmeklēšanas darbības un operatīvos pasākumus sadarbībā ar citiem VP iecirkņiem, pagājušajā nedēļā likumsargi aizturēja visus trīs aizdomās turamos. Viens no aizdomās turamajiem tika aizturēts Rīgā, abi pārējie - Madonas novadā.

Pie jauniešiem atrasta un atsavināta arī daļa nolaupītās naudas. Patlaban visām aizturētajām personām ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, turpinās izmeklēšana.

Saskaņā ar Krimināllikuma 176.panta 3.daļu - par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai to izdarījusi organizēta grupa, - vainīgajām personām draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu