Par piedalīšanos bruņotos konfliktos ārvalstīs sākti astoņi kriminālprocesi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības policijas (DP) lietvedībā kopumā par piedalīšanos bruņotos konfliktos ārvalstīs ir astoņi kriminālprocesi. Procesi ierosināti pret 12 personām, TVNET pastāstīja DP pārstāve Līga Pētersone.

DP lietvedībā ir pieci kriminālprocesi pret kopumā deviņām personām par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainā. Pēdējais kriminālprocess par šādu iespējamu pārkāpumu sākts šogad - augustā.

Savukārt par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā DP lietvedībā ir trīs kriminālprocesi, kas ierosināti pret trīs personām. No šiem trim pēdējais kriminālprocess sākts šā gada martā.

Viena no personām, pret kuru sākts kriminālprocess par dalību bruņotā konfliktā ārvalstīs, ir Mārtiņš, kurš bija devies uz Sīriju. Pašlaik viņš ir aizturēts, un nesen tiesa viņam nemainīja piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu. Tāpat kriminālprocess sākts pret bijušo Latvijas Islāma kultūras centra vadītāju Oļegu Petrovu.

TVNET jau rakstīja, ka šovasar DP ieguva informāciju, ka minēto Latvijas pilsoni ir aizturējušas Turcijas varas iestādes, kas septembrī pieņēma lēmumu par šīs personas deportēšanu. Pēc deportācijas no Turcijas DP konvojēja aizdomās turēto uz Latviju, kur viņš tika aizturēts. Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums.

DP neatklāja aizdomās turētās personas vārdu un pat dzimumu, taču apliecināja, ka šobrīd DP lietvedībā ir trīs kriminālprocesi par Latvijas iedzīvotāju iespējamu prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā.

TVNET tāpat vēstīja, ka viena no personām, kurai inkriminēts šis noziegums, ir bijušais Latvijas Islāma kultūras centra vadītājs Oļegs Petrovs, kurš iepriekš uzsaukumā internetā atbalstīja teroristu uzbrukumus Francijai un slavināja džihādu.

Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās neoficiālās informācijas, aizturētā persona ir kāds Mārtiņš, par kura došanos uz Sīriju pagājušā gada rudenī vēstīja raidījums «De facto». Mārtiņš esot diezgan noslēgts jaunietis no Brocēniem, kurš labi pratis angļu valodu, daudz laika pavadījis internetā un, mācoties 12. klasē, reģistrējies vienā no lielākajiem musulmaņu forumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu