PVD atklāj 10 tonnas vecu saldumu; piegādes veiktas visiem lielākajiem veikaliem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) SIA "Triom" noliktavā Jelgavā atklājis vērienīgu vecu pārtikas preču pārmarķēšanu, konstatējot gandrīz desmit tonnas dažādu saldumu - konfektes, šokolāde, cepumi, kam beidzies derīguma termiņš. Pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka SIA "Triom" preces piegādājis plašam tirgotāju lokam, tostarp lielākajiem Latvijas tirdzniecības tīkliem - lielveikaliem "Maxima" un "Rimi", "Mego», "Elvi".

PVD inspektori, veicot pārbaudi noliktavā, konstatējuši dažādus krāsu noņēmējus, šķīdinātājus un citas palīgierīces, kuras izmantotas oriģinālā marķējuma likvidēšanai. Tāpat izņemti 26 dažādi spiedogi un spiedogu sagataves ar datumiem un partiju numuriem, kas izmantoti pārtikas preču pārmarķēšanai.

Noliktavā notikusi arī pārtikas preču pārfasēšana - preces, kuru derīguma termiņš jau beidzies, no oriģinālā iepakojuma pārbērtas lielāka izmēra kastēs, pārmarķētas ar jaunu derīguma termiņu

un partijas numuru, kā arī ar pievienotiem jauniem pavaddokumentiem.

Šī ir vērienīgākā pārtikas preču pārmarķēšana, kādu PVD jebkad atklājis, norādīja Meistere.

Foto: PVD

Par uzņēmuma darbības apjomiem liecina gan uzņēmuma izmantotais tehniskais nodrošinājums, gan precīzais izpildījums - viltoto marķējumu praktiski nav iespējams atšķirt no oriģinālā. To bija iespējams izdarīt vien pārbaudes brīdī, konstatējot iepakojumus ar oriģinālo marķējumu, iepakojumus, kam tas jau notīrīts un iepakojumus, uz kuriem redzams jau viltotais marķējums.

Preču pārmarķēšanai kalpoja katram preču oriģinālam piemeklēti burtu šrifti.

Preču pārfasēšanai izmantots nevis piemeklēts, bet īpaši pasūtīts dažādu izmēru pārtikas preču iepakojums -

izgatavots tuvu oriģinālajam, izmantojot oriģinālo ražotāju nosaukumus un zīmolus.

Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests ir uzsācis preču atsaukšanu no identificētajiem tirdzniecības tīkliem visā Latvijā.

Pārkāpums atklāts sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem. Pārmarķētās preces no noliktavas izņemtas.

SIA "Triom» darbība ir apturēta. Uzsākta administratīvā lietvedība.
    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu