«Viņš draudēja izrēķināties ar ģimeni.» Takšu kompānijā valda 90. gadu likumi!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ir pagājis kāds laiks kopš brīža, kad sabiedrība ar pamatīgu interesi sekoja līdzi notikumiem, kurus dēvēja par takšu kariem. Viena pēc otras tika svilinātas zaļās automašīnas, vainoti tika konkurenti.

Bez Tabu arī veic pāris eksperimentus, jo paralēli ir saņemtas sūdzības par to, ka dažas labas firmas taksometru vadītāji šmaucas ar skaitītājiem utt. Viss pieklust līdz šodienai, kad Bez Tabu palīdzību meklē kāda ģimene, kura nonākusi neapskaužamā situācijā.

Viena no Latvijas pasažieru pārvadātājfirmām jeb «takšiem» – Panda Taxi. Zem franšīzes apvienojušās daudzas mazas firmiņas, individuālie komersanti, kuri izmanto zīmolu. Piepelnīšanos izmanto arī kāds kungs, kuram tas beidzies gauži bēdīgi, jo viņš ticis piekauts. Un ne jau no klientu puses. Rokas palaidis priekšnieks.

Vīrieša sieva stāsta: «Vīrs pārnāca mājās, tas bija svētdienas vakars, 2. oktobris, viss vienās asinīs. Tad mēs saucām policiju.»

Par ko vīrietis, kurš pats tikties nevēlas, jo jūtas iebiedēts, piekauts? Izrādās, ka šoferiem katru nedēļu priekšniekam jāatdod konkrēta naudas summa. To nav varēts savākt, priekšnieks nav ar mieru pagaidīt.

Piekautā vīrieša sievas stāsts ar to nebeidzas: «Tad sākās neadekvāti Denisa zvani. Viņš draudēja, ka izrēķināsies ar visu ģimeni, ka mēs esam uzsēdināti uz procentiem, ka mans vīrs ir parādā vairāk nekā 170 eiro un ka mierā mūs neliks.

Viņam darba līgums bija sagatavots Valsts ieņēmumu dienestam, ka viņi strādā desmit stundas nedēļā. Ik pēc pusgada «takšiem» ir jāiziet tehniskā apskate. Pirms apskates auto tiek dzīti uz Rumbulu un tiem tin atpakaļ skaitītājus. Ja nāk VID pārbaude – nekas nav nobraukts.»

Dodamies uz firmas juridisko adresi. Tā norādīta kāda Pārdaugavas daudzstāvu nama dzīvoklī, un, kā jau sagaidāms, nevienu nesastopam. Zvanām piekaušanā vainotajam vīrietim, sakot, ka vēlamies tikties.

Viņš nepiekrīt, konfliktu viņš noliedz. Ko par notikušo saka Valsts darba inspekcija? Viņu redzeslokā attiecīgā firma SIA MČS ir bijusi.

Pirms krietna laika ir bijuši pāris iesniegumi par attiecīgo firmu, bet tie saistīti ar darba grafiku pārkāpumiem. Tāpat uzklausām nodokļu maksāšanas kārtības uzraugus, jo izskanējušais par skaitītāju koriģēšanu viņus ļoti interesē.

Šajā gadījumā noteicošais būs policijas sāktās lietvedības iznākums. Likumsargi apstiprina, ka pārbaudes sāktas, bet neko vairāk nekomentē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu