Tiesa vērtēs notiesātā uzņēmēja Ivanova lūgumu viņam piemērot elektronisko uzraudzību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par savas sievas Ellas Ivanovas slepkavības organizēšanu notiesātais uzņēmējs Igors Ivanovs ir pieteicies pirmstermiņa atbrīvošanai, ieslodzījuma vietā viņam piemērojot elektronisko uzraudzību. Ivanovs Centrālcietumā jau ir nosēdējis divas trešdaļas no 12 gadu cietumsoda par Ellas Ivanovas slepkavības organizēšanu, līdz ar to viņš varēja lūgt izvērtēt iespējas viņu pirms termiņa atbrīvot.

Ivanova pieteikumu 18.oktobrī plkst.12 Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā vērtēs tiesnesis Mārtiņš Tupureins.

Notiesātais paudis vēlmi ar tā dēvēto elektronisko aproci ap kāju iemitināties tajā pašā Baltezera namā, kurā 2008.gada janvārī tika nošauta viņa sieva, iepriekš rakstīja laikraksts «Diena». Kā vēstīja laikraksts, ne aizdomas par draudu īsziņu sūtīšanu no cietuma māsai un bijušajiem darījumu partneriem, ne notiesātā personība un nozieguma smagums nav bijis pietiekams iemesls, lai Valsts probācijas dienests ieteiktu Ivanovu paturēt apcietinājumā līdz nākamajam gadam, kad viņam būs tiesības pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu.

Kā ziņots, Augstākā tiesa uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavības krimināllietā apsūdzētajam nelaiķes vīram Ivanovam piesprieda brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un sešiem mēnešiem, Ludvigam Antonovam - 14 gadu un sešu mēnešu brīvības atņemšanu. Savukārt Vitālijam Mamedovam brīvības atņemšanu uz desmit gadiem un sešiem mēnešiem. Gan Ivanovam, gan Antonovam, gan Mamedovam saskaņā ar tiesas lēmumu noteikta arī policijas kontrole uz trim gadiem.

Ivanova savas privātmājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē tika nošauta naktī uz 2008.gada 7.janvāri. Prokuratūra vēlāk cēla apsūdzības četriem vīriešiem - nelaiķes vīram Ivanovam, Antonovam, Mamedovam un Asifam Handžanovam, kurš tika attaisnots.

Prokuratūras ieskatā ideja nogalināt savu sievu radusies Ivanovam, noziegumu izplānojis Mamedovs, bet izpildījis Antonovs, savukārt Handžanovs šo slepkavību atbalstījis, ar automašīnu aizvedot Antonovu uz nozieguma vietu. Neviens no apsūdzētajiem neatzina savu līdzdalību Ivanovas slepkavībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu