Tiesai nodod lietu par metamfetamīna pārvietošanu lielā apmērā pāri robežai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāda persona tiek apsūdzēta par neatļautu metamfetamīna iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā realizācijas nolūkā.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai 13.maijā apsūdzētais, atrodoties Lietuvā, būdams psihotropo vielu ietekmē, neatļauti iegādājās realizācijas nolūkam divus vīstokļus, kuros atradās polimēra materiāla maisiņi ar 2160 gramiem pulverveida vielas, kas satur 691,2 gramus metamfetamīna. Apsūdzētais tos glabāja viņam piederošā somā.

Pēc tam apsūdzētais kopā ar divām personām, pret kurām kriminālprocess izbeigts daļā, automašīnā pārvadāja minēto vielu no Lietuvas uz Latviju.

Vēlāk policisti pie kādas autobusa pieturas automašīnu apturēja un administratīvās apskates laikā atrada un izņēma iepriekš norādīto psihotropo vielu.

Apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas minēti Krimināllikuma 190.1 panta otrajā daļā un Krimināllikuma 253.1 panta trešajā daļā. Tāpat vēl apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 253. panta otrās daļas, jo šā gada sākumā apsūdzētais neatļauti iegādājās personīgai lietošanai vairākus desmitus tablešu, kas satur psihoaktīvas vielas. Minētās vielas persona glabāja savā dzīvesvietā Liepājā, un sankcionētas kratīšanas laikā Valsts policijas darbinieki šīs vielas atrada un izņēma.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Liepājas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu