Vientuļa kundze gados dzīvoklī kurina ugunskurus; kaimiņi pārbijušies

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no TV3 video

Krimuldas pagasta Inciemā kāda slimību nomocīta sieviete jau vairākkārt pārbiedējusi kaimiņus, savā dzīvoklī kurinot ugunskuru, ceturtdien vēstīja TV3 raidījums «Bez tabu».

Straupes ielas 2. mājas iedzīvotāji jau ilgāku laiku piesardzīgi vēro ceturtā stāva kaimiņienes, 64 gadus vecas kundzes, darbības. Skaits ir sajucis, bet

trīs vai četras reizes viņa savā dzīvoklī centusies iekurināt ugunskuru. Kaimiņi ir šokēti. Ja tas notiktu naktī, nodegtu visa māja kopā ar cilvēkiem.

Par dedzināšanas iemesliem katru reizi versijas atšķiras, taču galvenokārt dominē stāsts par sildīšanos pie atklātas liesmas, bet pēc tam - domas par pašnāvību. Vienā no reizēm sieviete dzīvoklī dedzinājusi čiekuru kaudzīti un kaimiņiem stāstījusi, ka gribējusi sasildīties, citā reizē mēģinājusi sildīties pie «mākslīgās saulītes» vai piededzinājusi ēdienu, mēģinot uzsildīt cepeškrāsnī maizes šķēli.

Kaimiņi arī atzīst, ka kundzei ir lielas grūtības - viņa nevar paiet, pārvietojas teju rāpus, tāpēc nespēj par sevi pienācīgi parūpēties.

Daži kaimiņi, negaidot ugunsdzēsējus, ķērušies pie ūdens spaiņiem, lai apdzēstu ugunsnelaimi. Iespējams, viņu pūles paglābušas gan māju, gan cilvēku veselību un dzīvību.

Ugunsdzēsēji gan norāda, ka šoreiz iespējamais ugunsnelaimes cēlonis bijis īssavienojums sildierīcē - pati dzīvokļa saimniece apgalvoja, ka elektrisko sildītāju nav izslēgusi mēnešiem ilgi.

Pārbiedētie kaimiņi savukārt kritizē tuviniekus, kas pametuši kundzi vienu un bezpalīdzīgu, un aicina - ja kundzei ir tuvinieki, kas sadzird šo bēdu stāstu, atrast iespēju sievieti paņemt pie sevis, ievietot pansionātā vai sagādāt viņai aprūpētāju. Citādi arī nākamo ugunsgrēku var gaidīt visai drīz, un tam var būt arī ļoti traģiskas sekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu