Nitrātu kravas vietā muita atklāj 2,46 miljonus kontrabandas cigarešu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Krieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 2 461 200 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas metāla bundžās, kas deklarētās preces - nitrātu - vietā bija piepildītas ar cigaretēm un smiltīm, aģentūru LETA informēja VID.

Šī gada 13.oktobrī Terehovas muitas kontroles punktā no Krievijas iebrauca kravas automašīna DAF ar deklarētu kravu - nitrāti, kas atradās aizvākotās metāla bundžās. Pārbaudot 12 kilogramu smagās bundžas ar rokas bagāžas skeneri, VID muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preci. Atverot vienu no bundžām, atklājās, ka tajā, apbērti ar smiltīm, atrodas iepakojumi ar cigaretēm.

Turpinot kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka šādi ir piepildītas visas kravā esošās 1540 metāla bundžas. Muitas fiziskās kontroles rezultātā tika izņemti 2 461 200 cigarešu «Pall Mall» un «NZ» ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Izvērtējot saņemto materiālu, par konstatēto faktu šī gada 13.oktobrī VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta pirmās daļas par cigarešu ievešanu Latvijas muitas teritorijā, nedeklarējot un noslēpjot tās no muitas kontroles.

Aizdomās par minēto noziedzīgo nodarījumu tiek turēta viena persona -1953.gadā dzimis Latvijas nepilsonis, kuram nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis.

Izņemtās cigaretes tuvākajā laikā tiks nodotas Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai iznīcināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu