Trīsgadnieks aizmūk no vecākiem un viens dodas uz bērnudārzu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vakar neilgi pirms 19:00 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka kādā Dzelzavas ielas lielveikalā pazudis trīs gadus vecs zēns. Bērns bija sadomājis doties uz bērnudārzu.

Notikuma vietā policisti pārmeklēja veikala tuvāko apkārtni; turpat arī bērna vecāki un Valsts policijas darbinieki meklēja bērnu un aptaujāja garāmgājējus. Veikalā un tā apkārtnē zēns nebija atrodams.

Mirkli vēlāk kārtības sargi saņēma informāciju, ka bērns, kurš atbilst aprakstam, iespējams, atrodas tuvējā bērnudārzā. Policijas darbinieki nekavējoties devās uz turieni. Dārziņā policisti sastapa vairākas audzinātājas un kādu vīrieti, kurš bija atradis bērnu.

Vēlāk noskaidrojās, ka vīrietis zēnu bija pamanījis pie bērnudārza vārtiņiem un noturējis par iestādes audzēkni, tāpēc ievedis puiku bērnudārzā. Pēc personas datu noskaidrošanas tika piezvanīts trīs gadus vecā zēna tētim, kurš dažu minūšu laikā ieradās pakaļ savam bērnam. Ar bērnu tika veiktas pārrunas, tajās iesaistot audzinātāju, kura apstiprināja, ka tas ir zēna tētis; bērns tika nodots tēva uzraudzībā.

Notikuma vietā veiktas pārrunas ar tēvu, lai noskaidrotu bērna bēgšanas iemeslu. Tēvs paskaidroja, ka zēns aizmucis brīdī, kad viņš ar sievu stāvējis pie kases, - it kā ieraudzījis kaut ko interesantu un izskrējis ārā. Pēc pārrunām policisti devās prom.

Informācija par notikušo tiks nosūtīta RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, lai tās speciālisti izvērtētu situāciju ģimenē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu