Nekonstatē policistu vainu, garnadzim nozogot formas tērpu un ar to izkrāpjot naudu laimētavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Valsts policija (VP) nav konstatējusi policistu pārkāpumus saistībā ar gadījumu, kad kāds vīrietis no policijas iecirkņa Ķengaragā nozaga formas tērpu un tajā pēc tam izkrāpa naudu spēļu zālē.

Preses pārstāvis Dairis Anučins aģentūrai LETA skaidroja, ka dienesta pārbaudē ir izvērtēta iecirkņa dežurējošo darbinieku rīcība un atrašanās vieta zādzības brīdī. Konstatēts, ka laikā, kad izdarīta zādzība, darbinieki atradās savos posteņos un pildīja pienākumus atbilstoši paredzētajam reglamentam.

Tāpat nav konstatēti pārkāpumi iecirkņa darba organizācijā kopumā - iecirkņa vadība bija veikusi paredzētos un nepieciešamos pasākumus, lai mazinātu riskus, respektīvi, lai kabinetos, kuri nebija aprīkoti ar videonovērošanu, neatrastos krimināllietu materiāli un citi būtiski izmeklēšanas dokumenti.

Ņemot vērā, ka remontdarbu dēļ konkrētā ēkas daļa, no kuras izdarīta zādzība, tobrīd nebija aprīkota ar videonovērošanu, zādzības faktu darbiniekiem uzreiz nebija iespējas fiksēt un telpu apgaita konkrētajā brīdī nenotika, skaidroja Anučins. Pašlaik remontdarbi jau ir noslēgušies un iecirkņa telpās videonovērošana ir pilnībā atjaunota, viņš norādīja.

Jau ziņots, ka augustā Ķengaraga policijas iecirknis tika remontēts un naktī uz 1.augustu iecirknī bijuši tikai dežuranti, kuri nepamanīja, ka no otras puses pa stalažām otrā stāva logā ielien kāds vīrietis. Viņš iekļuva divos kabinetos, nozaga tur policijas formu, veidlapas un vēlāk, izmantojot šīs lietas, apkrāpa kādu spēļu zāli.

Apzadzis divus kabinetus, vīrietis uzvilka policista formu un devās uz netālu esošo spēļu zāli «Fēnikss». Tur ap sešiem no rīta atnācis cilvēks, kurš uzdevies par dienesta uzdevumā ieradušos policistu. Viņš pieprasījis 50 eiro banknotes un, saņēmis desmit šādas naudaszīmes, atstāja to apliecinošu veidlapu, ko parakstīja un apzīmogoja. Spēļu zāles darbinieki vismaz sākumā krāpnieka leģendai noticēja, taču vēlāk zvanīja policijai.

Tobrīd Ķengaraga iecirknī jau bija atklāta zādzība, tāpēc abi notikumi tika sasaistīti un jau ap pusdienlaiku vainīgais tika atrasts citā spēļu zālē, kur automātos tērēja nakts «ķērienu». 29 gadus vecais vīrietis reizumis bijis Ķengaraga iecirkņa klients un vēl nesen aizturēts par narkotiku lietošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu