Nozadzis bankas karti radiniecei, vīrietis uzdzīvo par € 15 400

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20.oktobrī kāda sieviete Kauguru mikrorajonā devās apciemot radiniekus. Daloties jaunumos, sieviete radiniekiem pastāstījusi par priecīgu notikumu savā dzīvē – dzīvokļa pārdošanu, ka arī faktu, ka nauda par šo darījumu jau ir ieskaitīta viņas bankas kontā. Ciemošanās laikā bankas karti nočiepis kāds radinieks, TVNET uzzināja Valsts policijā.

Trīs dienas pēc tikšanās sieviete, nekur nevarēdama atrast savu bankas karti un domādama, ka ir to pazaudējusi, uzreiz to nobloķēja. Bet nākamajā dienā, atklājot, ka viņas karte tiek izmantota dažādu preču iegādei, sieviete saprata, ka karte ir nozagta. Jāpiebilst, ka sievietei pie bankas kartes bija pielīmēta līmlapiņa ar PIN kodu.

Cietusī nekavējoties vērsās Valsts policijā pēc palīdzības. Aizdomās par zādzību kā iespējamo vainīgo cietusī norādīja uz savu radinieku, 1990.gadā dzimušu vīrieti, pie kura bija ciemojusies pirms trim dienām. Valsts policijas darbinieki, pārbaudot minēto informāciju un veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, tajā pašā dienā Jūrmalā iespējamo zagli arī aizturēja.

Policija noskaidroja, ka ciemošanās dienā šis vīrietis, noklausījies radinieces stāstu par pārdoto dzīvokli, nemanot izvilcis karti no sievietes maka un devies prom no mājām. Pirms cietusī radiniece pamanījusi, ka viņas karte ir pazudusi, vīrietis pa šīm dienām jau vairākkārt bija izmantojis zagto karti dažādos Rīgas un Jūrmalas veikalos. Iespējamais zaglis bija diezgan izšķērdīgs un naudu netaupīja – triju dienu laikā iegādātas visdažādākās mantas 15 400 eiro vērtībā. Viņš pircis gan narkotiskās vielas, gan dažādas dārgas dizaineru drēbes, kā arī dažādu tehniku, piemēram, portatīvo datoru.

Saprotot, ka bankas karte ir nobloķēta un iepirkties vairs neizdodas, vīrietis jau pirms tam iegādātos pirkumus par lētu naudu centies pārdot garāmgājējiem uz ielas. Ņemot vērā, ka viņš visu šo laiku bijis narkotisko vielu ietekmē un īpaši daudz neatceras, atbildēt par pārdotajām lietām un to vērtību viņš nevar.

Izrādās, ka šis vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā gan par narkotiku lietošanu un realizāciju, gan mantisku noziegumu veikšanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu vai nelikumīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, iespējama mantas konfiskācija.

Valsts policija atgādina, ka PIN koda glabāšana blakus jūsu bankas kartei ir kā atvērts seifs - ikviens, kurš tai piekļūst, var to izmantot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu