Aiztur vīrieti, kurš pēc zādzības ar portatīvo datoru padusē aizmieg kāpņu telpā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu ap pulksten trijiem Rīgas mikrorajonā Bolderājā, Tekstilnieku ielā kāds vīrietis savā dzīvoklī izdzirdēja dīvainus trokšņus. Dzīvokļa saimnieks, kurš tikko bija pamodies, pa tumsu izgāja no guļamistabas, un viņam likās, ka kāds stāvs izlavās no dzīvokļa pa neaizslēgtajām durvīm. Izrādās, ka vīrieša dzīvoklī bija paviesojies zaglis.

Vīrietis tūdaļ iededza gaismu un devās pārbaudīt, vai nav pazudušas kādas vērtīgas mantas. Izrādījās, ka no virtuves ir pazudis portatīvais dators un mobilais telefons. Cietušais izsauca Valsts policiju.

Cietušā dzīvoklī ieradās Rīgas Kurzemes iecirkņa patruļpolicisti, kuri noskaidroja notikušā apstākļus un sāka iespējamā ļaundara meklēšanu.

Aptuveni četras stundas pēc šā nozieguma, ap pulksten septiņiem no rīta Valsts policija saņēma zvanu. Sieviete stāstīja, ka kādā kāpņu telpā Rīgā, Mežrozīšu ielā guļ nepazīstams vīrietis, kurš, iespējams, ir alkohola reibumā. Turklāt aculieciniece pavēstīja, ka svešiniekam padusē esot portatīvais dators. Sieviete bija noraizējusies, ka kāds garāmgājējs šo datoru viņam var nozagt, tāpēc bija nolēmusi informēt policiju.

Rīgas Kurzemes iecirkņa patruļpolicistu ierašanās brīdī vīrietis joprojām atradās kāpņu telpā. Viņu pārmeklējot, policisti atrada ne tikai portatīvo datoru, bet arī čeku no kāda lombarda par ieķīlātu telefonu. Izrādījās, ka ieķīlātais telefons ir tas pats, kas tika nozagts pa nakti netālu esošajā Tekstilnieku ielā. Arī dators, kurš atradās pie vīrieša, izrādījās nozagts šajā pašā dzīvoklī. Izrādās, nieka četru stundu laikā vīrietis bija paspējis nozagt mantas, ieķīlāt zagto telefonu lombardā un aiziet līdz Mežrozīšu ielai nosnausties.

Aizdomās turamais vīrietis tika aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Aizturētais dzimis 1993. gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem. Jaunajam vīrietim nav deklarētas dzīvesvietas, un aizturēšanas brīdī viņš bija divu promiļu stiprā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā.

Policistiem ir izdevies atgūt gan nozagto datoru, gan telefonu. Pēc procesuālo darbību veikšanas šīs mantas tiks atdotas to likumīgajam īpašniekam.

Valsts policija iedzīvotājiem atgādina vienmēr aizslēgt sava nama durvis. Lielā daļā zādzību, kas izdarītas no dzīvokļiem un privātmājām, ļaundari par saviem upuriem ir izvēlējušies iedzīvotājus, kuri neievēro šo vienkāršo, neko nemaksājošo, bet efektīvo piesardzības pasākumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu