Rīgā policija ar netrafarētu darba automašīnu pieķer uz ielas strādājošas prostitūtas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas Pašvaldības policija (RPP), izmantojot netrafaretu darba automašīnu, aizturējusi divas uz ielas strādājošas prostitūtas, informēja RPP.

Pirmo pārkāpēju policisti pamanīja agrā pēcpusdienā Grīziņkalna apkaimē - sieviete stāvēja ielas malā un nopētīja katru garām braucošo automašīnu. Policijas darbinieki apstājās pie sievietes, bet viņa, to redzēdama, nekavējoties piesteidzās pie mašīnas un vaicāja, ko vīrieši vēlas. Sieviete paskaidroja, ka sniedzot vīriešiem seksuāla rakstura pakalpojumus par maksu, taču uz ielas to darīt nevarot, tāpēc vajagot atrast klusāku vietu, kur neviens netraucētu.

Kā skaidro RPP, kārtības sargi dāmu uzaicināja iekāpt automašīnā. Sieviete automašīnā turpināja runāt, stāstot, ka visērtākā vieta, kur doties izpriecāties, būtu tuvējā viesnīca vai pie viesnīcas klientu automašīnā. Policisti nolēma doties uz minēto adresi. Brauciena laikā sieviete pastāstīja, kādas ir pakalpojuma cenas. Kad viņa detalizēti bija izklāstījusi, kādus pakalpojumus sniedz un kādas katram no tiem ir cenas, policisti bija guvuši pietiekami daudz pierādījumu, lai būtu pamats sievieti saukt pie atbildības par prostitūcijas ierobežojumu pārkāpumu.

Kārtības sargi uzrādīja sievietei dienesta apliecības un paskaidroja viņas izdarīto pārkāpumu. Tika pārbaudīta personas identitāte, un noskaidrojās, ka 47 gadus vecā kundze ne tikai nelegāli nodarbojas ar prostitūciju, bet arī ir izsludināta meklēšanā un nav deklarējusi savu dzīvesvietu. Aizturētajai noformēti divi protokoli, bet vēlāk viņa nogādāta Valsts policijā tālākai lietvedībai.

Savukārt Rumbulas apkaimē policisti pamanīja kādu sievieti, kura mēģina apturēt garām braucošās automašīnas, paceļot roku. Policijas darbinieki apturēja automašīnu, un sieviete tajā iekāpa, kur izstāstīja par seksuālo pakalpojumu sniegšanas cenām un norādīja, ka tuvākā vieta, kur doties saņemt pakalpojumu, varētu būt netālu esošais mežs.

Ierodoties kundzes norādītajā mežā, no sievietes tika saņemts atkārtots apstiprinājums par pakalpojumiem un to cenām. Uzreiz pēc tam policisti stādījās priekšā, uzrādīja dienesta apliecības un izskaidroja sievietes pārkāpumu. Pārbaudot identitāti, noskaidrojās, ka 36 gadus vecā sieviete nav deklarējusi savu dzīvesvietu. Sievietei tika noformēti divi protokoli - par prostitūcijas ierobežojumu neievērošanu un Dzīvesvietas deklarēšanas likuma neievērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu