Kādā «Twitter» kontā slavina nacismu, izrāda simpātijas Trampam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Sociālajā tīklā «Twitter» jau kādu laiku darbojas kāds konts, kurā atklāti tiek slavināts nacisms, kā arī izrādītas simpātijas jaunievēlētajam ASV prezidentam Donaldam Trampam. Konts ir nonācis Drošības policijas (DP) redzeslokā.

«Nacisms garantē latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem,» teikts «Twitter» kontā. Tāpat tur vēstīts, ka «mēs esam nacisti un atbalstām nacisma ideoloģijas atdzimšanu Latvijā».

Kontā pausts arī atbalsts Trampam, kā arī, ka «baltā rase izmirst, bet mēs to varam novērst. Ir jācīnās.»

Lai arī kontā skaidri norādīts, ka tā veidotāji iestājas par nacisma atdzimšanu Latvijā, DP norāda, ka konts vien ir nonācis tās redzeslokā.

Dienesta vērtējumā nacisma ideoloģijas atbalstīšana un slavināšana ir nosodāma, un noteiktos gadījumos par to ir paredzēta arī atbildība. Latvijā tiešs aizliegums klaji slavināt nacismu ir publisku izlaides un svētku pasākumu, kā arī sapulču, piketu un gājienu laikā.

«Informējam, ka kriminālatbildība Latvijā ir paredzēta par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu vai īstenotā genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma, tai skaitā PSRS vai nacistiskās Vācijas īstenotā genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma pret Latvijas Republiku un tās iedzīvotājiem, publisku slavināšanu, noliegšanu, attaisnošanu vai rupju noniecināšanu,» piebilst DP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu