Lietā par traģisko bankomāta spridzināšanas mēģinājumu Bolderājā atklāj vairākas zādzības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Izmeklējot lietu par pagājušā gadā notikušo traģisko bankomāta spridzināšanas mēģinājumu Bolderājā, Valsts policija (VP) izmeklēšanā atklājusi vēl vairākas zādzību gadījumus.

2015.gada 1.decembrī pēc neveiksmīga bankomāta spridzināšanas mēģinājuma Tekstilnieku ielā 1 notika iekārtas, ar ko paredzēts uzlauzt bankomātu, sprādziens, kā rezultātā bojā gāja 1982.gadā dzimis vīrietis, bet ievainots - 1985.gadā dzimis vīrietis. LETA jau iepriekš ziņoja, ka ievainotais vīrietis strādājis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VP preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA pastāstīja, ka turpinot izmeklēšanu par bankomāta spridzināšanas mēģinājumu, VP tika sākta vēl viena izmeklēšana. Izmeklēšanas laikā, noskaidrojās fakti, kas saistīja jau minēto noziedzīgo nodarījumu ar vēl citiem naudas zādzības gadījumiem Rīgas reģionā. Policija jau šogad janvāra beigās noskaidroja vairākas personas, kuras varētu būt saistītas ar naudas zādzību no bankomāta un tie ir 1987., 1982., 1985., 1986. un 1983.gadā dzimuši vīrieši.

Ņemot vērā, ka abi kriminālprocesi ir saistīti tie apvienoti vienā lietvedībā.

Patlaban plašāku informāciju policija nevarot sniegt, jo turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Jau ziņots, ka Bolderājā pagājušā gadā pie netālu no sprādziena vietas esošā tirdzniecības centra atradās divi bankomāti, no kuriem viens bija noziedznieku mērķis, proti, noziedznieki bija plānojuši šo bankomātu uzspridzināt, lai iegūtu naudu. Bankomātā bija izurbts caurums, lai to piepildītu ar gāzi. Sprādziena vietā, visticamāk, uzsprādzis gāzes balons. Līdz ar to sprādzienbīstamo ierīci noziedznieki nemaz nebija paspējuši aiznest līdz bankomātam. Attālums no sprādziena vietas līdz bankomātam bija aptuveni 800 metri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu