Aiztur vīrieti par automašīnu lukturu sērijveida zādzībām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Novembra beigās Valsts policijā no vairākiem Mežciema un Purvciema mikrorajonu iedzīvotājiem tika saņemta informācija par automašīnu Volvo lukturu zādzībām. Lai novērstu zādzības un notvertu zagli, Rīgas reģiona Teikas iecirkņa policisti nolēma veikt operatīvos pasākumus, tajā skaitā pastiprinātu novērošanu iecirkņa apsargājamajā teritorijā.

28.novembrī policistu redzeslokā patrulēšanas laikā nonāca kāds automašīnas Mazda vadītājs, kura automašīnas bagāžniekā atrada Volvo lukturu komplektu. 1986.gadā dzimušais automašīnas vadītājs aizdomās par lukturu zādzību izdarīšanu tika aizturēts.

Tajā pašā dienā Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja vīrieša lietošanā esošās garāžas adresi un veica tajā kratīšanu. Tās laikā tika atrasti 13 automašīnas Volvo lukturi, viens spoguļu komplekts un 28 lukturu turētāji.

Pret aizturēto vīrieti sākts kriminālprocess par svešas kustamas mantas zādzību, kā arī par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādiem noziegumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Trīs gadījumos noskaidroti lukturu īpašnieki. Šobrīd notiek pārējo lukturu īpašnieku noskaidrošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu