Divus vīriešus tiesās par cilvēka nosišanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Šā gada 29.novembrī Jelgavas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par grupā izdarītu vīrieša tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību), TVNET uzzināja prokuratūrā.

Lēmumā par personu saukšanu pie kriminālatbildības minēts, ka apsūdzētie lietoja alkoholiskos dzērienus, sazvanījās ar cietušo, sarunas laikā radās konflikts un abi apsūdzētie devās uz cietušā dzīvesvietu noskaidrot attiecības. Iegājis dzīvoklī, viens no apsūdzētajiem vīriešiem piegāja pie cietušā, tīši iesita tam ar dūri pa seju un nogāza cietušo uz grīdas.

Turpinot savas noziedzīgās darbības, apsūdzētais, dusmās un agresīvi noskaņots, vairākas reizes sita ar rokām un spārdīja uz grīdas guļošo. Redzot šīs darbības, arī otrs apsūdzētais vīrietis pievienojās noziedzīgajām darbībām, tādējādi rīkojoties saskaņoti, personu grupā un vienota mērķa – noslepkavot cietušo - sasniegšanai.

Viens no apsūdzētajiem uzsmēķēja, atpūtās un tad turpināja savas noziedzīgās darbības. Kopumā apsūdzētie apmēram 15 minūtes veica tīšas, saskaņotas prettiesiskas darbības personu grupā un katrs atsevišķi, sitot cietušajam pa galvu, kaklu, krūškurvi, vēderu un ekstremitātēm. Cietušā nāve iestājās tiešā cēloņsakarībā ar gūtajiem miesas bojājumiem.

Apsūdzētie izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas minēts Krimināllikuma 117.panta 10.punktā.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu