Latvija britu karavīra uzbrukumā cietušajam vīrietim atvainojas Lielbritānijas vietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) Lielbritānijas vietā atvainojas vīrietim no Latvijas, kurš novembra sākumā cieta britu karavīra uzbrukumā. AM norāda, ka šie ir tikai atsevišķu personu izraisīti incidenti, kas pelna viennozīmīgu nosodījumu un saukšanu pie atbildības.

«AM Lielbritānijas bruņoto spēku vietā atvainojas incidentā cietušajam Latvijas pilsonim. To darām arī visu to sabiedroto karavīru vārdā, kuri šeit ir uzturējušies līdz šim, cienot un ievērojot Latvijas valsts likumus, mūsu iedzīvotājus un sabiedriskās kārtības normas,» AM preses pārstāvis Kaspars Galkins.

Galkins skaidroja, ka tiklīdz AM saņēma kompetentu izmeklēšanas iestāžu informāciju par minēto notikumu,

no AM puses tika paziņots un uzsvērts, ka notikušais incidents nav uzskatāms par provokāciju pret britu karavīru,

kā tas tika pasniegts Lielbritānijas presē.

AM atkārtoti aicina neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus pirms nav noskaidrota informācija par notikušā apstākļiem. Ņemot vērā notikušā plašo rezonansi, patiesībai neatbilstošās interpretācijas un atbildīgās puses publiskas reakcijas neesamību, Nacionālie bruņotie spēki ir izdarījuši secinājumus par to, ko nepieciešams darīt un uzlabot, lai šādas situācijas neatkārtotos.

Tikmēr Valsts policijā (VP) turpinās izmeklēšana par šo incidentu un

vēl nav saņemti ekspertīžu rezultāti par miesas bojājumiem cietušajam,

teica VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Jau ziņots, ka novembra sākumā par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu aizturēts Lielbritānijas karavīrs.

VP saņēma izsaukumu uz Rīgas centru par konfliktu starp diviem vīriešiem. Notikuma vietā policija konstatēja, ka 1987.gadā dzimis Lielbritānijas pilsonis nodarījis maznozīmīgus miesas bojājumus citam vīrietim.

Ņemot vērā, ka brita uzvedība bija neadekvāta un arī policijas klātbūtnē viņš uzvedās agresīvi, policija vīrieti nogādāja iecirknī.

Sākotnējā informācija liecināja, ka brits ir konflikta izraisītājs, un tāpēc policija pret viņu sākusi administratīvo lietvedību par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu.

Raidījumam «TV3 ziņas» cietušais vīrietis iepriekš skaidroja, ka, gaidot rindā ātrās ēdināšanas restorānā «McDonald`s», viens no klātesošajiem britiem sagrābis viņu aiz kaklasaites un sācis runāt. Neapmierināts ar Aksela aicinājumu likt viņu mierā, brits viņam iesitis pa seju.

Latvijas iedzīvotājam veikta lauztā deguna operācija, un viņš guvis arī smadzeņu satricinājumu.

Savukārt laikraksts «The Telegraph» iepiekš rakstīja, ka Lielbritānijas armija sākusi izmeklēšanu par incidentu, kas varētu būt bijis Krievijas plānots mēģinājums diskreditēt Latvijā nokļuvušos britu karavīrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu