Skandāls! Visi var aplūkot mobilā tālruņa lietotāju intīmās fotogrāfijas un saraksti!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Kamēr Saldus iedzīvotāja tālrunis atrodas garantijas remontā, mobilo sakaru operators piedāvā saviem klientiem maiņas ierīces.

Saldus iedzīvotājs šo iespēju izmanto. Liels ir viņa pārsteigums, kad telefonā ierauga vismaz trīs iepriekšējo lietotāju privātos datus: pases un autovadītāju apliecību kopijas, privāto WhatsApp saraksti un, galvenais, intīmas, pikantas fotogrāfijas, tostarp kailfoto.

Saldus iedzīvotājs pārliecināts, ka mobilo sakaru operatoram šī informācija bija jāizdzēš, pirms nodod telefonu citam klientam lietošanai divas līdz četras nedēļas.

Par mulsinošā satura iepriekšējo klientu privāto informāciju raidījums «Bez Tabu» paziņo pakalpojuma sniedzējam.

«Tele2» pārstāvis taisnojas, ka šādu ziņu saņem pirmo reizi. Informē, ka klientu apkalpošanas centra darbiniekiem ir jāpavaicā, vai klients izdzēsis savu informāciju, taču viņiem pašam tas neesot jādara, ja dod maiņas ierīci nākamajam klientam. Tā esot katra klienta atbildība.

Ja kāds neprot izdzēst informāciju, pirms nodod atpakaļ operatoram maiņas telefonu, iesaka lūgt palīdzību lietpratējam vai arī, nododot aparātu, mobilo sakaru operatora pārstāvim.

Olga Graudiņa, Datu valsts inspekcijas pārstāve - Mobilo sakaru operators ir atbildīgs par konkrēto ierīci un informāciju, kas ir tajā ierīcē. Viņam ir jāpārliecinās par to, ka tajā ierīcē nekā nav.

Ja tie ir iepriekšējā klienta dati, tad, protams, mobilo telefonu operatoram tie dati būtu jāizdzēš un jāizdzēš neatgriezeniski. Ja iepriekšējā klienta dati joprojām ir pieejami telefonā, tad, iespējams, saskatāms datu aizsardzības pārkāpums.

Aicina rakstīt iesniegumus, ja telekomunikāciju pakalpojuma sniedzējs nav nodrošinājis privātumu klientu datiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu