Policija izbeidz pēc sirmgalvja nāves sākto kriminālprocesu pret Rēzeknes ārstu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA

Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā izbeigts kriminālprocess pret Rēzeknes slimnīcas ārstu Georgiju Tihonovu, kurš nespēja objektīvi izvērtēt Roberta Saukāna veselības stāvokli un aizsūtīja pacientu ar miokarda infarktu mājās, kur viņš mira, ceturtdien vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Roberts Saukāns nomira savās mājās, lai gan ātrās palīdzības brigāde viņu ar aizdomām par miokarda infarktu aizveda uz Rēzeknes slimnīcu. Pēc stundas un 20 minūtēm dežūrārsts Georgijs Tihonovs lika viņam braukt prom.

Rēzeknes slimnīcas komisija pauda, ka Tihonovs nepareizi uztvēra pacienta veselības stāvokli.

Ekspertu komisija atzīst, ka nevar prognozēt slimības gaitu, taču atzīst, ka pacients nesaņēma mūsdienu iespējām atbilstošu ārstēšanu infarkta gadījumā.

Pēc visu šo atzinumu saņemšanas Kriminālpolicijas nodaļas inspektore Ignatjeva vienalga nav konstatējusi konkrētu cēloņsakarību starp ārsta Tihonova darbību vai bezdarbību un pacienta nāvi. Tāpēc kriminālprocesu izbeidza.

Izmeklētāju pārliecināja lietā pieaicināta eksperta, profesora Ralfa Kolīša domas, ka pacients ar šādu diagnozi būtu miris jebkurā gadījumā.

Policijas lēmumā uzsvērts, ka Rēzeknes slimnīcā pacientam ar šādu diagnozi palīdzēt nevarētu. Bet turpat atzīts, ka ārsts Tihonovs īsto diagnozi vispār nebija noteicis. Un tieši tādēļ ģimenei no Ārstniecības riska fonda ir izmaksāta apjomīga kompensācija – vairāk nekā 100 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu