Muita atklāj vairāk nekā 1,8 miljonus kontrabandas cigarešu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 1 820 200 cigarešu kontrabandu, informēja VID.

Šī gada 3.decembrī Terehovas muitas kontroles punktā, veicot no Krievijas iebraukušas automašīnas ar kokogļu kravu kontroli, muitas amatpersonas atklāja, ka iepakojumos kokogļu vietā atrodas cigaretes. Cigaretes bija iepakotas melnos plēves maisos, kas savukārt bija ievietoti papīra maisos ar marķējumu «kokogles». Vairākos maisos cigaretes bija apbērtas ar kokoglēm. Padziļinātās kontroles rezultātā tika izņemtas 1 722 200 «Fest» markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Šī gada 6.decembrī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens. Vilciena sastāva fiziskās kontroles gaitā sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām vienā pusvagonā tika atklāti divi akmeņoglēs ierakti iepakojumi ar 18 000 cigarešu «Premjer» ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt Zilupes muitas kontroles punktā šī gada 7.decembrī no Krievijas iebrauca kravas vilciens. Vilciena sastāva skenējumu attēlu analīzes rezultātā, veicot fizisko kontroli, tika atklāts, ka biešu graizījumu granulu kravā ir noslēptas astoņas melnā plēvē ietītas kastes. Tajās atradās kopumā 80 000 «NZ» un «Premjer» marku cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu tika uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu