Tiesa par sievietes un bērna sabraukšanu Čaka ielā trolejbusa vadītājai piespriež piecus gadus cietumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien trolejbusa vadītājai par sievietes un bērna sabraukšanu 2014.gada maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem. Prokuratūras apsūdzībā teikts, ka trolejbusa vadītāja brauca ar ātrumu, kas negarantēja kustības drošību konkrētajā situācijā, savlaicīgi neieraudzīja, ka luksoforā deg sarkanais signāls.

Tāpat tiesa noteica sievietei vadītāja tiesību liegumu uz trim gadiem. Motivēts spriedums tiesā būs pieejams 4.janvārī, kad to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Iepriekš prokurors tiesas debatēs sievietei lūdza piespriest piecus gadus cietumā. Tāpat prokurors lūdzis tiesai apsūdzētajai atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

2014.gada maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trolejbuss, kuru vadīja 1954.gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas 2009.gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā, tomēr arī viņa vēlāk nomira.

Prokuratūras apsūdzībā teikts, ka trolejbusa vadītāja, tuvojoties regulējamajai gājēju pārejai, nepievērsa pietiekamu uzmanību apkārtnei, brauca ar ātrumu, kas negarantēja kustības drošību konkrētajā situācijā, savlaicīgi neieraudzīja, ka luksoforā deg sarkanais signāls, un neapturēja trolejbusu pirms luksofora.

Vienā no iepriekšējām tiesas sēdēm apsūdzētā savu vainu noziegumā atzina daļēji. Pirmajā tiesas sēdē cietušā - bojāgājušās sievietes vīra un meitas tēva - pārstāvis advokāts Aldis Blumbergs žurnālistiem gan sacīja, ka apsūdzētā savu vainu neatzīst, kā arī viņa esot atteikusies liecināt. Advokāts sacīja, ka galvenā versija ir tāda, ka trolejbusa vadītājai ir bijušas veselības problēmas, kas viņai traucējušas vadīt transportlīdzekli.

Savukārt apdrošināšanas kompānija «Gjensidige Baltic», pie kuras pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» apdrošina gan materiālos, gan morālos zaudējumus, vīrietim par viņa sievas un bērna nobraukšanu ar trolejbusu izmaksājusi kopumā 300 eiro lielu kompensāciju, iepriekš vēstīja TV3.

Apdrošinātājs sākotnēji lūdzis cietušajam iesniegt notiesājošu spēkā stājušos spriedumu, ar kuru būtu atzīts, ka negadījumā vainīga «Rīgas satiksmes» darbiniece, tomēr vēlāk kompānija nolēmusi segt bēru izdevumus un par sāpēm un garīgajām ciešanām atraitnim Ansim Priedem izmaksājusi morālā kaitējuma kompensāciju.

Novembra beigās gan Rīgas apgabaltiesa lēma, ka apdrošinātājam par labu Priedem ir jāmaksā atlīdzība 100 000 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu