Stājies spēkā 150 eiro sods Kremļa propagandistam Filipsam par nepakļaušanos likumsargiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Decembrī ir stājies spēkā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemērotais 150 eiro naudas sods Kremļa propagandistam, britu «žurnālistam» Greiemam Filipsam par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka prasībām, aģentūru LETA informēja tiesā.

Valsts policijas darbinieki 16.martā leģionāru piemiņas pasākumu laikā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, aizturēja Kremļa propagandistu Filipsu. Viņš tika nogādāts policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai un administratīvā pārkāpuma lietvedības sākšanai saistībā ar nepakļaušanos policijas prasībām. Filipss vairākkārt traucēja sabiedrisko kārtību gājiena laikā un ignorēja policijas aizrādījumus.

Ņemot vērā Filipsa rīcību leģionāru piemiņas dienā, iekšlietu ministrs viņu iekļāva Latvijai nevēlamo personu sarakstā un viņš tika izraidīts no Latvijas uz Krieviju.

Filipss ir Eiropas Savienības valsts pilsonis, tāpēc aizliegums attiecas tikai uz iebraukšanu Latvijā turpmākos trīs gadus. Ņemot vērā, ka Filipss Latvijā bija ieradies ar savu automašīnu, viņu nebija iespējams izraidīt tieši uz Lielbritāniju, tāpēc nolemts, ka Filipss var atstāt Latviju, dodoties uz Krieviju, kura piekrita viņu uzņemt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu