Tiesas priekšā stāsies četras personas par 237 tonnu graudu izkrāpšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

2016. gada decembra beigās Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā četras personas apsūdzētas par to, ka tās organizētā grupā, izmantojot ļaunprātīgu uzticēšanos, no vairākām zemnieku saimniecībām un trim privātpersonām izkrāpa 237 tonnas graudu vairāk nekā 36 tūkstošu eiro apmērā, TVNET informēja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai 2016. gada sākumā viena no apsūdzētajām personām izcieta sodu Rīgas Centrālcietumā, kur, mantkārīgu tieksmju vadīta, tā izplānoja un izveidoja organizētu grupu. Ar trim personām tā vienojās, ka nodarbosies ar graudu izkrāpšanu no fiziskām un juridiskām personām.

Lai realizētu noziedzīgās darbības, bez pārreģistrācijas tika iegādāts kāds uzņēmums. Minētais uzņēmums bija fiktīvs un nekādu saimniecisko darbību tobrīd neveica. Apsūdzētās personas tostarp izmantoja vēl kādu «pastkastītes» firmu, lai tajā saņemtu naudas līdzekļus no tālākas graudu realizācijas.

Apsūdzētās personas, uzdodoties par kādas uzņēmējsabiedrības pārstāvjiem, laika posmā no pērnā gada februāra līdz maijam piedāvājušas no graudu pārdevējiem iepirkt graudus. Notiekot darījumiem, apsūdzētās personas saņēmušas graudus, parakstot attiecīgi sagatavotas pavadzīmes, solīdamas apmaksāt pirkumu.

Tā, piemēram, viena no apsūdzētajām personām, apzinoties, ka samaksu par graudiem neveiks, maldinot cietušo personu, solīja, ka piecu dienu laikā, izmantojot pārskaitījumu, samaksās par graudiem.

Apsūdzētās personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas.

Pie kriminālatbildības sauktās personas agrāk tiesātas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Tukuma rajona tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu