Tiesās vīrieti par 20 eiro kukuļa došanu ceļu policistiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2016. gada 29. decembrī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret autovadītāju par kukuļa došanu Valsts policijas darbiniekam, lai apsūdzētajam netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, TVNET informēja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai 2016. gada 15. jūnijā apsūdzētās personas vadīto automašīnu apturēja Valsts policijas darbinieks. Valsts amatpersona apsūdzētajai personai nosauca apturēšanas iemeslu, uzaicinot apsūdzēto personu apskatīt datu bāzes ierakstus, lai tā personīgi pārliecinātos par pieļauto Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, par kuru tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Apsūdzētā persona tīši, ar nodomu izvairīties no administratīvās atbildības, atrodoties dienesta automašīnā, piedāvāja un deva policijas inspektoram kukuli 20 eiro apmērā, noliekot četras 5 eiro naudas zīmes uz dienesta automašīnas priekšējā paneļa.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu