Vēršas plašumā izspiešanas mēģinājumi, solot izplatīt ziņas par spridzināšanas draudiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

No izspiešanas mēģinājumiem, solot izplatīt ziņas par spridzināšanas draudiem, pēdējā laikā cietuši ne tikai tirdzniecības centri, bet arī citu biznesu pārstāvji, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» atklāja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

«Kā mēs zinām, sākumā bija tirdzniecības centri. Tagad ir arī, teiksim, restorāni, kafejnīcas un uzņēmumi. Skaidrs, ka tas, no vienas puses, ir ļoti sarežģīts jautājums, jo tiek izmantota kibervide,» sacīja Kozlovskis.

Viņš arī atzīmēja, ka šajās situācijās uz iekšlietu dienestiem gulstas ļoti liela atbildība, jo tiem ir jāizvērtē, vai, pamatojoties uz saņemtajiem draudiem, ir vai nav pamats uz laiku apturēt uzņēmuma darbību.

Valsts policija ļoti nopietni strādā, lai atklātu šos izspiedējus, sacīja Kozlovskis, apliecinot, ka šī nav tikai Latvijas problēma. Viņš gan atturējās skaidrot, ar kādām valstīm un kādā apmērā Latvija sadarbojas minētās lietas izmeklēšanā.

Jau ziņots, ka pirms svētkiem vairākas reizes uz laiku tika slēgti tirdzniecības centri Rīgā. Vēlāk policija paziņoja, ka noziedznieki mēģinājuši izspiest naudu no veikalniekiem, solot naudas nesamaksāšanas gadījumā turpināt ziņot atbildīgajiem dienestiem par veikalā it kā ievietotu spridzekli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu