Tiesa patur apcietinājumā spiegošanā aizdomās turēto LDz meistaru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jelgavas tiesa šodien lēmusi paturēt apcietinājumā AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) ceļu meistaru Aleksandru Krasnopjorovu, kuru Drošības policija (DP) tur aizdomās par spiegošanu, informēja aizdomās turētā vīrieša advokāts Genādijs Ivankins.

(Pievienota 4.-5.rindkopa)

«Diemžēl viņš atstāts aiz restēm,» par slēgtā tiesas sēdē lemto informēja advokāts. Viņš ir pārliecināts, ka tiesai šādam lēmuma nebija pamata.

Pašlaik Ivankins ir devies uz tikšanos ar aizturēto un plašākus komentārus nesniedz.

Jelgavas tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone apstiprināja, ka ar Jelgavas tiesas izmeklēšanas tiesneses lēmumu nolemts aizdomās turētajam turpināt piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu. Lēmums nav pārsūdzams.

Tāpat viņa skaidroja, ka kriminālprocess ir pirmstiesas izmeklēšanas stadijā, līdz ar to krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums.

Kā vēstīts, novembra beigās DP paziņoja, ka aizturējusi kādu personu aizdomās par spiegošanu, proti, par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij tieši vai ar citas personas starpniecību.

Šajā kriminālprocesā tika veiktas arī tiesas sankcionētas kratīšanas piecos objektos.

Kriminālprocess tika sākts 2016.gada 27.septembrī, izvērtējot ilgākā periodā pretizlūkošanas darbību rezultātā iegūto informāciju. Tiesa aizdomās turētajam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

TV3 raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka par spiegošanu aizturētais vīrietis ir bijis «Saskaņas» biedrs un Afganistānas kara veterāns un tieši saviem bijušajiem dienesta biedriem varētu būt sūtījis savākto informāciju.

Krasnopjorovs esot veicis mērķtiecīgu un sistemātisku informācijas vākšanu, kas notikusi ilgā periodā.

Viņš regulāri esot uzturējis kontaktus ar bijušajiem padomju armijas dienesta biedriem Krievijā, un, visticamāk, viņiem arī sūtītas ziņas par NATO kravām, kas ar dzelzceļa vagoniem sūtītas caur Jelgavu, ziņoja «Nekā personīga».

Krasnopjorovs strādājis LDz Jelgavas nodaļā par ceļu meistaru, vadījis iecirkni ar 15 darbiniekiem un atbildējis par sliežu uzturēšanu.

Aizturētā tiešais priekšnieks atminējies, ka pagājušajā gadā no Garkalnes caur Jelgavu uz Lietuvu braukuši vilcienu sastāvi ar kara tehniku, kas piesaistījuši daudzu apkārtējo uzmanību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu