Par Natāliju dēvētais trolejbusa vadītājs-pedofils neatzīst savu vainu pedofilijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pedofilijas lieta, kurā pedofilijā apsūdzēts kāds vīrietis, kurš sociālajos tīklos uzdevies par Natāliju, sākta skatīt ar video konferences palīdzību. Lieta ir slēgta un apsūdzētais savu vainu pedofilijā neatzīst.

Vīrietis bija «Rīgas satiksmes» trolejbusa vadītājs. Prokurors Andris Kublickis gan pagaidām neprognozēja, kādu sodu varētu prasīt apsūdzētajam. Vienlaikus viņš norādīja, ka lieta ir sevišķi smaga un apsūdzētais savu vainu neatzīst. Apsūdzētā advokāte Rita Oļhova TVNET pastāstīja, ka

apsūdzētais vīrietis neatzīst izvirzītās apsūdzības pedofilijā.

vienlaikus viņš atzīst to, ka darbojies internetā, kur brīvi ieguvis dažādus attēlus, video. Viņš neatzīst, ka cietušos ir piespiedis sūtīt dažādus attēlus.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki atklājuši vienu no iespaidīgākajiem bērnu pornogrāfijas izgatavošanas gadījumiem - aizturēts 32 gadus vecs vīrietis, kurš bija izveidojis datu bāzi ar cietušo fotoattēliem un videoierakstiem. Vīrieša datorā un datu nesējos kopā atrasti 22 000 fotoattēlu un videoierakstu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis vairākos sociālajos tīklos izveidojis viltus profilus, kuros uzdevies par pievilcīgu pusaugu meiteni Natāliju. Ar viltus profila palīdzību viņš iepazinies ar zēniem un jauniešiem vecumā no 14 līdz 20 gadiem un vēstuļu apmaiņas laikā lūdzis intīma rakstura fotogrāfijas.

Kad bildes un videofailus saņēmis, viņš šantāžas ceļā pieprasījis arvien jaunus fotoattēlus un videomateriālus, draudot, ka nesadarbošanās gadījumā iegūtie materiāli tiks publicēti un nosūtīti draugiem, radiem, paziņām. Šantāžas ceļā viņš arī ieguvis šo jauniešu personu datus, tostarp pat vārdus, uzvārdus, dzīvesvietas un citu personīgo informāciju, izveidojot iespaidīgu datu bāzi.

Aizdomās turētais atrodas apcietinājumā Rīgas Centrālcietumā. Pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc vairākām Krimināllikuma 166. panta daļām, un par šādu noziegumu draud pat 12 gadus ilgs cietumsods.

Likumsargi aicina vecākus un pedagogus pārrunāt ar bērniem, kā droši lietot internetu, un atgādina, ka aiz nepazīstamas meitenes vai zēna profila var slēpties varmāka, tādēļ nekādā gadījumā nedrīkst sūtīt savus kailfoto vai citu personīgo informāciju citiem interneta lietotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu