Ugunsgrēks divstāvu mājā Salaspilī pēc vairāku stundu darba likvidēts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) darbinieki pēc vairāku stundu darba likvidējuši ugunsgrēku, kas trešdien bija izcēlies Salaspilī divstāvu dzīvojamajā mājā, savā sociālā tīkla «twitter» kontā paziņojis VUGD. Ugunsgrēks ticis nodzēsts plkst.18.12.

(Pievienotas pēdējās četras rindkopas.)

Notikuma vietā strādāja 21 VUGD darbinieks, TVNET pavēstīja VUGD pārstāve Inta Šaboha. Viņa paskaidroja, ka VUGD pirms diviem saņēma informāciju par to, ka Salaspilī, Rīgas ielā no kādas divstāvu mājas nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka māja deg ar atklātu liesmu.

Ugunsgrēkā cietušo nav, Notikuma vietā strādāja piecas VUGD tehnikas vienības.

Liesmas notikuma vietā tika lokalizētas ap plkst.15. Ugunsgrēkā dega jumts 150 kvadrātmetru platībā, kā arī starpsienu pārsegums desmit kvadrātmetru platībā.

Kā informēja Salaspils novada domes pārstāve Lolita Balcerbule, ēka ir privātīpašums, tajā atrodas seši dažādiem īpašniekiem piederoši dzīvokļi. Paši dzīvokļi nav deguši, tomēr nedaudz cietis ir viens otrā stāva dzīvoklis.

Ugunsgrēka laikā ēkā cilvēki nav atradušies, līdz ar to cietušo nav.

Kā norādīja Balcerbule, mājas iemītniekiem nekavējoties tikusi piedāvāta pašvaldības palīdzība - ēdināšana un izmitināšana. Viena no ģimenēm - divi pieaugušie un divi bērni - jau ir atraduši pajumti pati, savukārt trīs sievietes ir izmitinātas Salaspils pašvaldības dzīvokļu fonda telpās, kas paredzētas krīzes situācijā nonākušiem iedzīvotājiem. Šeit pat ir sagatavotas dzīvojamās telpas vēl pieciem degušās mājas iedzīvotājiem. Pašvaldība nodrošina arī ēdināšanu.

Savukārt rīt mājas iemītnieki jau var doties uz Sociālo dienestu, lai nokārtotu formalitātes un saņemtu pašvaldības pabalstus atbilstoši saistošajiem noteikumiem, skaidroja Balcerbule.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu