Oligarhi no valsts cenšas piedzīt 5,8 miljonus par zemi Andrejsalā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Oligarhu kontrolēts uzņēmums cenšas no valsts piedzīt 5,8 miljonus eiro par zemi Andrejsalā - treknajos gados veidotā projektā, kas nav īstenojies. Valdība šo lietu nesen apspriedusi slepenā sēdē, un Privatizācijas aģentūra risina sarunas par mierizlīgumu, taču tā izdevīgumu valstij neviens nevarot pamatot, vēsta žurnāls «IR».

Prasību tiesā par 5,8 miljonu eiro piedziņu no VAS «Privatizācijas aģentūra» vērsis maksātnespējīgais uzņēmums «Termināls Andrejsala», kas pirms vairākiem gadiem no valsts iegādājās 9,3 hektārus Andrejsalas centrā. Tagad uzņēmums likvidēts, bet prasību uztur tā saistību pārņēmējs «Elevators Andrejsala», vēsta žurnāls.

Abu uzņēmumu īpašniekos ir bijis «Jaunrīgas attīstības uzņēmums» (JAU), un pašreizējo saimnieku ķēdīte aizved līdz bijušo politiķu Andra Šķēles un Aināra Šlesera ģimenēm, kā arī Ventspils mēram Aivaram Lembergam pietuvinātām personām.

Žurnālā esošā informācija liecina, ka Privatizācijas aģentūra apsver mierizlīgumu šajā lietā.

Tā būtība - «Elevators Andrejsala» atsauc pret valsti vērsto prasību tiesā, bet Privatizācijas aģentūra par prasījuma summu jeb 5,8 miljoniem eiro samazina uzņēmējiem maksu par kādu citu zemesgabalu, ko Elevators Andrejsala iegādājies no valsts, un turpina norēķināšanos.

Šis jautājums skatīts 17.janvāra valdības sēdes slēgtajā daļā. Ministri uzklausījuši Privatizācijas aģentūras vadītāja Vladimira Loginova ziņojumu par situāciju, taču valdība nekādus lēmumus neesot pieņēmusi, atstājot šo jautājumu pašas aģentūras ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu