Darbojoties nelicencētā akciju tirdzniecības platformā, vīrietis zaudē vairāk nekā € 10 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijā «Cert.lv» vērsies kāds vīrietis, kurš zaudējis vairāk nekā 10 000 eiro, iesaistoties nelicencētā akciju tirdzniecības platformā «Everest Trade», teikts «Cert.lv» pārskatā par kiberdrošības incidentiem Latvijā.

Kā norādīja «Cert.lv» pārstāvji, vīrieša tirdzniecības kontā atrodas vairāk par 10 000 eiro, ko veido viņa paša sākotnēji platformā iemaksātā nauda, kā arī, iespējams, peļņa no darījumiem. Tomēr vīrietim nav iespējams šo naudu no platformas izņemt un, tā kā platforma ir nelicencēta, šo naudu var uzskatīt par zaudētu.

Vīrietis arī sniedzis krāpniekiem plašu informāciju par sevi - ar nolūku viņam parādīt, kā rīkoties ar tirdzniecības platformu, viņš ļāvis «Everest Trade» pārstāvjiem attālināti piekļūt savam datoram, tāpat krāpniekiem nosūtīta pases kopija, vadītāja apliecības kopija, bankas kartes kopijas, aizsedzot tikai pēdējos trīs ciparus, kā arī rēķina paraugs, kurā redzama vīrieša dzīvesvietas adrese.

«Cert.lv» sniedza konsultācijas, kā labāk sevi pasargāt turpmāk.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu