Par publisku aicinājumu uz vardarbību pret imigrantiem piespriež 160 stundas piespiedu darba

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tukuma rajona tiesa vīrietim par publisku aicinājumu uz vardarbību pret imigrantiem šodien piespriedusi 160 stundas piespiedu darba, informēja tiesā.

Mareks Birģelis atzīts par vainīgu Krimināllikuma 150.panta trešajā daļā paredzētajā noziedzīgajā nodarījumā - sociālā naida un nesaticības izraisīšana, ja tā saistīta ar vardarbību vai draudiem. Vīrietim piespriestais sods - 160 stundas piespiedu darba.

Spriedumu iespējams pārsūdzēt desmit dienu laikā Zemgales apgabaltiesā apelācijas kārtībā.

Jau vēstīts, ka Birģelis pagājušā gada janvārī vairākkārtīgi publiskajā telpā - sociālajā tīklā «facebook» - izplatīja publiskus aicinājumus, kas saturēja agresiju, norādi uz vardarbību un draudiem. Minētie publiskie aicinājumi bija vērsti uz naida un nesaticības izraisīšanu pret imigrantiem, uzskata prokuratūra.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Jaunietis pērn savā «facebook» profilā bija ievietojis paziņojumu, kurā apgalvoja, ka Tukumā ieradušies imigranti un viņš it kā zinot viņu dzīvesvietu. Ierakstā jaunietis bija norādījis uz imigrantu iespējamo atrašanās vietu un aicināja citus sociālā tīkla lietotājus doties un īstenot agresiju pret tiem.

Uzreiz pēc informācijas saņemšanas policijas Tukuma iecirknī tika sākta pārbaude un operatīvi izskaitļota jaunā vīrieša dzīvesvieta, vēlāk viņš tika aizturēts. Kad tobrīd 24 gadus vecais jaunietis bija nogādāts iecirknī, viņš atzina savu vainu izdarītajā. Jaunietis paudis nožēlu par savu rīcību, iepriekš informēja policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu