Pērn par Rīgas pašvaldības policijas darbu saņemtas 49 sūdzības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pagājušajā gadā par Rīgas pašvaldības policijas darbinieku rīcību, saņemtas 49 sūdzības. Divos gadījumos pēc sūdzībām darba attiecības ar likumsargu tika pārtrauktas, sacīja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Juris Lūkass.

Pamatotas gan no šīm sūdzībām bija tikai sešas.

Vērtējot situāciju kopumā, Lūkass akcentēja, ka situācija saistībā ar darbinieku disciplīnu ir uzlabojusies. Viņš arī norādīja, ka lielu artavu šīs problēmas risināšanā viesis tas, ka daudziem RPP darbiniekiem ir kameras, kuras, piestiprinātas pie apģērba, fiksē viņa uzvedību, iespējamo ļaundaru rīcību.

Paredzēts, ka šādas kameras tiks iegādātas vēl.

Kā aktuālu problēmu Lūkass minēja to, ka pērn samērā daudz RPP darbinieku savus amatus pametuši. Kā

biežākais iemesls tiek minēts zemais atalgojums. Lūkass gan teica, ka pie šā jautājumu risināšanas tiek strādāts.

RPP videonovērošanas centrs izmantoja 109 kameras, lai dažādas pilsētas vietās uzmanītu sabiedrisko kārtību un fiksētu iespējamus pārkāpumus. Secināts, ka vietās, kur izvietotas kameras, fiksēts daudz mazāk pārkāpumu, kas saistīti ar alkohola lietošanu.

Lūkass skaidroja, ka videonovērošanas centrs aktīvi sadarbojas arī ar Valsts policiju, kurai reizēm nepieciešams kādu notikumu ieraksts. Atskatoties uz pērno gadu, Lūkass akcentēja, ka būtiski palielinājies ziņojumu skaits, kas saņemti, izmantojot mobilo aplikāciju,

vairums ziņojumu, kas iesūtīti ar tās palīdzību, bijuši par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Vienlaikus samazinājies ziņojumu skaits par trokšņainiem kaimiņiem. «Neuzņemtos atbildību gan par to, ka šī problēma nav aktuāla, iespējams, cilvēkiem ir vairāk informācijas par to, ka RPP rīcībā nav trokšņa stipruma mērierīces,» teica Lūkass.

Runājot par kopējo policistu skaitu, Lūkas skaidroja, ka Rīgā ir viens Rīgas pašvaldības policijas darbinieks uz aptuveni 1,8 tūkstošiem iedzīvotāju, kas statistiski ir vidējs rādītājs Eiropā. Viņš arī atgādināja, ka kārtību Rīgā uzrauga arī Valsts policijas darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu