Policija: nepieciešams vairāk izmantot iespēju varmāku nošķirt no ģimenes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai arī kārtības sargi sākuši izmantot iespēju nošķirt varmāku no ģimenes, to nepieciešams lietot vēl biežāk. Ar šādu metodi iespējams novērst dažādus ģimenes konfliktus, kas var kļūt vardarbīgi un noslēgties ar smagiem miesas bojājumiem vai slepkavību.

Valsts policijas Rīgas reģiona Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Aleksandrs Bukēvičs pauda uzskatu, ka dzīvojam vienā no drošākajām pilsētām Eiropā.

Uzrunājot Rīgas pašvaldības policijas darbiniekus (RPP) gada pārskata sanāksmē, Bukēvičs sadarbību starp policijām vērtēja kā labu – abas iestādes vieno teju vienādas darba prioritātes.

Vienlaikus viņš vērsa uzmanību, ka aktīvāk nepieciešams strādāt, lai novērstu dažādus ģimenes konfliktus, jo, uz tiem nereaģējot, tie var beigties arī ar smagiem miesas bojājumiem vai pat slepkavību. Tāpat šādos konfliktos cieš bērni.

Labs rīks ģimenes konfliktu novēršanai un tālākai notikumu eskalācijai ir varmākas nošķiršana no ģimenes. Bukēvičs norādīja – lai arī šī iespēja tiek izmantota, tā cietušajiem jāpiedāvā aktīvāk, kas ļautu izvairīties no tālākiem konfliktiem ar smagākām sekām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu